Argument

   Activitatile extrascolare prezinta unele trasaturi ce se refera la continutul si tematica activitatilor, la durata lor,  la strategiile didactice utilizate, precum si la formele de organizare a muncii.

Continutul placut, interesant si atractiv al diverselor tipuri si forme de activitati desfasurate in scoala, precum si ambianta oferita, determina participarea tot mai numeroasa a copiilor dornici sa-si manifeste aptitudiniile si imaginatia creatoare in diferite domenii de activitate si sa-si puna in practica propriile lor initiative si proiecte sub indrumarea profesorilor.

In consecinta, activitatea extracurriculara reprezinta spatiul aplicativ care permite transferul si aplicarea cunostiintelor, abilitatilor, competentelor dobandite in sistemul de invatamant. Prin formele sale specifice, activitatea extrascolara dezvolta gandirea critica si stimuleaza implicarea tinerei generatii in actul decizional in contextul respectarii drepturilor omului si al asumarii responsabilitatilor sociale, relizandu-se astfel o simbioza lucrativa intre componenta cognitiva si cea comportamentala..

Mesaj rapid


Articole postate recent

Prev Next

Analiza Swot

Pentru a realiza o bună diagnoză a organizaţiei şcolare, vom apela la metod...

Statutul elevului

Statutul elevului

PROCESUL EDUCATIV

A fi un bun educator inseamna: Disponibilitate pentru abordarea diferentia...

Online acum

Avem 8 vizitatori și niciun membru online